Afval ophaaldienst Venlo

Wij halen afval op in Venlo en omgeving

Woeëningontrumer oet Venlo, veur Venlo

Heb je afval of grofvuil dat je kwijt wil?

Onze afval ophaal dienstverlening is bedoelt voor particulieren of bedrijven die zelf geen afval of grofvuil kunnen of willen afvoeren.

Hieronder in het kort wat wij doen. Verderop kun je uitgebreide informatie vinden.

Korte uitleg afvalophaling

Grofvuil ophalen venlo

Wij halen je afval of grofvuil bij je thuis op. Iedereen in Venlo of omgeving kan ons inschakelen?

Dit geldt voor particulieren als ook bedrijven.

Particulieren betalen voor afvalophaling via pinnen of contante betaling.

Bedrijven kunnen indien gewenst op factuur een afvalophalingsopdracht betalen.

Wij halen tot 10 kubieke meter (m³) na telefonische afspraak op. Als je meer hebt dan komen we eerst kosteloos kijken, voordat we de afvalinzameling uitvoeren.

De gemeentes waar wij afval ophalen

Je kunt Sans Fin’s afval ophaal dienst inschakelen in de volgende gemeentes:

 • Horst aan de Maas
 • Venlo
 • Venray
 • Peel en Maas
 • Bergen
 • Beesel

Soorten afval & grofvuil dat wij ophalen

Als je afval of grofvuil, zoals rommel, huishoudelijk afval, bouwafval of kapotte meubels hebt kun je die laten afhalen door Sans Fin. Je hoeft zelf dan niks te doen. Vaak gebruikt men onze afval ophaal dienst, vanwege het gemak, maar soms ook om andere redenen.

Vaak gaat het om spullen die te groot zijn om met een normale auto te vervoeren. Soms gaat het ook om een grotere hoeveelheid afval.

Wat de reden ook is wij kunnen je helpen om je rommel af te voeren.

Grote spullen die niet in de kliko passen of in een vuilniszak noemen we ook wel grofvuil. Lees meer over grofvuil in het volgende hoofdstuk.

Weten wat wij wel en niet ophalen? Ga dan naar: Welk afval wij ophalen

Grofvuil laten ophalen

Grofvuil ophalen aan huis is geen enkel probleem voor ons.

Onder grofvuil verstaan we groot afval dat niet in een normale vuilniszak past. Dit kan van alles zijn, zoals een bank, kast, wasmachine of koelkast.

Wij halen alle grofvuil op in Venlo en in de regio. 

Gaat het om een grote hoeveelheid, zoals een complete inboedel dan kun je ons ook laten komen om het op te halen. Bij grote hoeveelheden grofvuil komen we eerst kijken om een passend voorstel te doen. We kunnen dan namelijk goed inschatten om hoeveel het gaat, zodat je niet te veel betaald.

Sommige mensen willen een deel van of een gehele woning laten leegmaken. Als dat het geval is spreek je van een woningontruiming. Wij leveren deze dienstverlening + aanverwante diensten die nodig kunnen zijn bij een woningontruiming in Venlo of omstreken.

Naast het leegruimen van woningen maken we ze ook klaar voor de oplevering bij je verhuurder. Wij zijn bekend met de eisen en wensen van Antares en Woonwenz.

Woon je in Venlo of omgeving dan kun je ons inschakelen om grofvuil af te laten voeren.

Welk afval wij ophalen

Wij halen eigenlijk alle soorten afval op. Het gangbare afval kun je gemakkelijk met ons een afspraak voor maken om het op te laten halen. 

Voor afval dat we niet zomaar meenemen moeten we eerst even duidelijkheid verschaffen of wij het kunnen afhalen of überhaupt mogen afhalen. Zo mogen we bijvoorbeeld geen asbest ophalen.

Gangbaar afval:

 • Banken en bankstellen
 • Fauteuils
 • Bedden, boxsprings en matrassen
 • Meubels, zoals kasten, stoelen en tafels
 • Afval hout
 • Metalen
 • Papier
 • Plastics en kunststoffen
 • Witgoed en bruingoed
 • Elektronische apparatuur
 • En nog vele andere zaken

Als het afval onder het gangbare afval valt kun je de kostencalculator afvalophaling gebruiken, zodat je een indicatie krijgt van wat de kosten zijn. Je kunt aan de hand daarvan een aanvraag naar ons doorsturen. Wij nemen dan contact op en komen dan het afval ophalen.

Afvalsoorten die we niet zomaar meenemen:

 • Zand, grond, cement en steenpuin
 • Chemisch afval en brandstoffen
 • Huishoudelijk afval en organisch afval
 • Dakleer en bitumen
 • Autobanden
 • Afval met infectierisico
 • Groenafval en snoeiafval

Zoals je je kunt voorstellen kunnen we niet zomaar alle soorten afval op komen halen. Soms nemen we het helemaal niet aan en soms enkel in overleg. Bij onderstaande afvalsoorten moeten we sowieso eerst met elkaar overleggen.

Waarom is dat?

Wij kunnen bijvoorbeeld niet zomaar grond komen ophalen. Grond moet met een schep -vaak met een kruiwagen- naar onze auto worden gebracht. Dit kunnen we niet zomaar even doen. In overleg is het wellicht wel mogelijk. 

Een ander voorbeeld is asbest. Dat mogen we niet op komen halen. Dat is namelijk verboden. Enkel gespecialiseerde bedrijven mogen dit soort afval ophalen.

Wat kost afval ophalen in Venlo en omstreken

Voor het ophalen van afval in de gemeente Venlo berekenen we 49,- per kubieke meter (m³).

De minimale kosten voor afvalophaling bedragen 49,- zelfs als dit minder is dan 1 kubieke meter (m³) afval of grofvuil.

Voor de volgende gemeentes wordt een brandstoftoeslag van 20,- berekent. Dit in verband met de afstand van onze locatie tot de betreffende gemeentes.

 • Horst aan de Maas
 • Peel en Maas
 • Venray
 • Beesel
 • Bergen

De minimale kosten voor afvalophaling in bovenstaande gemeenten bedragen: 49,- + 20,- voorrijkosten. Per extra kubieke meter afval rekenen we 49,-. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Vind je het lastig om zelf de kubieke meters van je afval te berekenen. Dan kun je onze kostencalculator afvalophaling gebruiken en daarna direct een aanvraag voor afvalophaling indienen.

Aan de hand van items, zoals bijv. een fauteuil of bank kun je de kubieke meters bereken en krijg je een kosten indicatie. Je kunt hier ook direct een aanvraag indienen.

Wat is goedkoper een container of de afval ophaaldienst van Venlo? Lees verder..

Goedkoper dan een container huren?

In veel gevallen is het goedkoper om onze afvalophaaldienst in te huren dan het huren van een afvalcontainer.

Wij zijn goedkoper met het ophalen van afval en grofvuil tot 10m³. Daarna zijn we qua kosten ongeveer gelijk.

Het verschil blijft echter dat je bij het huren van een grofvuil container zelf alles erin moet doen. Elektrische apparaten en matrassen mogen ook niet in de grofvuil container. Wij nemen dat wel gewoon mee.

VolumeSans FinGrofvuil container hurenBesparing
3 m³147,-275,-128,-
6 m³294,-365,-71,-
10 m³490,-509,-19,-
20 m³Op aanvraag1199,-Op aanvraag
40 m³Op aanvraag1779,-Op aanvraag

Heb je enkel een soort afval dan is het mogelijk dat het goedkoper is om een afvalcontainer hiervoor te huren. Een afvalcontainer voor hout is bijvoorbeeld goedkoper dan een grofvuil container.

Heb je enkel 3m³ of minder dan is het goedkoper om ons het hout te laten ophalen. Heb je meer dan 3m³ aan hout dan heb je een grotere container nodig en dan is het bijna altijd goedkoper om een houtafval container te huren. Je moet het er dan wel zelf in doen.

Je kunt zelf gemakkelijk berekenen wat gunstiger is. Onze kosten zijn momenteel 49,- per kuub. Bereken hoeveel kuub je ongeveer hebt en doe dit maal 49,-. Je krijgt dan het totaal bedrag dat wij in rekening brengen. Vergelijk dit met de juiste soort afvalcontainer van verschillende aanbieders. Deze kun je gemakkelijk vinden via het internet.

Wat gebeurt er met het afval?

Het afval wordt door ons gesorteerd en gescheiden afgevoerd. In veel gevallen worden er ook bruikbare spullen aangeboden. Wij hebben een netwerkje waarin wij bepaalde spullen doneren. Denk bijvoorbeeld aan oud gereedschap of gewoonweg een meubelstuk.