BLOG

Kringloopwinkel Sans Fin nu wecycle partner

mei 14, 2012
Reacties uitgeschakeld voor Kringloopwinkel Sans Fin nu wecycle partner

Kringloop Sans Fin is nu officieel partner van wecycle. Onze klanten kunnen afgedankte elektrische apparatuur bij ons inleveren, zodat wij, indien ze niet meer “her” bruikbaar zijn door kunnen voeren naar Wecycle. Wecycle recycle deze e-waste op een verantwoorde manier, zodat het milieu zo min mogelijk belast wordt.

Wecycle is een stichting die opgezet is door importeurs en fabrikanten van elektrische apparatuur en heeft als doel om e-waste (afgedankt apparatuur) in te zamelen. Wecycle werkt hiervoor samen met kringloopbedrijven, gemeenten, winkeliers etc.

Na inzameling door wecycle wordt het e-waste gestorteerd en doorgevoerd naar gespecialiseerde bedrijven in Nederland, België en Duitsland die het mileu verantwoord recyclen. Milieu schadelijke stoffen worden gescheiden van de materialen die geschikt zijn voor hergebruik. De recyclingbedrijven scheiden zo veel mogelijk materialen. Het gaat o.a. om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder.

De herbruikbare materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Een deel wordt ingezet als brandstof bij verbrandingsovens met een hoge energieterugwinning. Over alle e-waste heen leverde dit in 2010 zodoende een hergebruik op van 80% en een nuttige toepassing van 95%.

De inzameling van wecycle wordt gefinancierd door de producenten en importeurs van elektrische apparatuur. Tot voor kort werd de inzameling gefinancierd door “de verwijderingsbijdrage”. De verwijderingsbijdrage op groot witgoed, zoals wasmachines, ovens en vaatwassers is van kracht tot 2013.

Kringloop Sans Fin is blij dat het de juiste partner heeft gevonden om e-waste te overhandigen die op een mileu verantwoorde manier elektrische apparatuur recycled.

wecycle inzamelen

Dus heeft u e-waste dan kunt u het afgeven bij een Kringloopwinkel Sans Fin nieuw inzamelpunt van wecycle in Venlo.